Informacije o obradi osobnih podataka

 

1 VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrade osobnih podataka koji se obrađuju u vezi s web-mjestom https://www.pakosignparts.com (u daljnjem tekstu: web-mjesto) i u ostalim navedenim slučajevima je tvrtka Pako d.o.o., Slovenska vas 4c, 8261 Jesenice na Dolenjskem (u daljnjem tekstu: Pako d.o.o.).

Pako d.o.o. je u odnosu na Pako Zagreb d.o.o., Karlovačka cesta 50a, 10000 Zagreb, Hrvatska kontrolno društvo, koje može, na temelju svojeg legitimnog interesa, pružiti određene osobne podatke kupaca svojoj podružnici, kao što je navedeno u nastavku.

Pako d.o.o. specijalizirana je tvrtka za distribuciju sirovina i repromaterijala za reklamnu i tiskarsku industriju, koja ujedno djeluje i kao dobavljač i izrađivač web-mjesta i prodavač robe u internetskoj trgovini koja se na web-mjestu nalazi (u daljnjem tekstu: Pako internetska trgovina).

Web-mjesto i internetska trgovina tvrtke Pako d.o.o. prvenstveno su namijenjene tvrtkama i njihovim predstavnicima, a u skladu s Općim uvjetima svoje proizvode i usluge ne nudimo potrošačima (tj. fizičkim osobama koje robu i usluge nabavljaju ili upotrebljavaju u svrhe izvan svoje profesionalne ili dohodovne djelatnosti).

Zbog toga se većina osobnih podataka koje tvrtka Pako d.o.o. obrađuje (npr. službene adrese e-pošte, službeni brojevi telefona itd.) odnose na predstavnike tvrtki.

Ove informacije o obradi osobnih podataka pripremljene su u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (u daljnjem tekstu: GDPR) i tiču se obrade osobnih podataka koje tvrtka Pako d.o.o. obrađuje u vezi s vama kad posjetite i upotrebljavate ovo web-mjesto ili internetsku trgovinu Pako ili u vezi s vašim drugim interakcijama s tvrtkom Pako d.o.o.

Ovdje ćete naći odgovore na pitanja kao što su:

  • koje podatke povjeravam tvrtki Pako d.o.o. i zašto,
  • koji je opseg i svrha obrade mojih podataka i koje pravne osnove dopuštaju takvu obradu,
  • kako svoje podatke mogu ispraviti, izbrisati odnosno kako mogu djelomično ili u potpunosti ograničiti njihovu obradu i
  • koja su moja ostala prava u vezi s mojim osobnim podacima.

2 PODACI ZA KONTAKT VODITELJA OBRADE

Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka u tvrtki Pako d.o.o. još nije imenovana. Vezano uz obradu i zaštitu osobnih podataka možete nas u bilo kojem trenutku kontaktirati putem adrese support@pakosignparts.com.


3 SVRHE U KOJE SE OSOBNI PODACI OBRAĐUJU I PRAVNA OSNOVA ZA NJIHOVU OBRADU

(a) Ako ste samo posjetitelj naše internetske stranice

Internet funkcionira tako da se na internetskom poslužitelju na kojem je hostirana ova internetska stranica bilježe određeni podaci o posjetima internetskoj stranici, kao što su IP broj, verzija preglednika, vremena posjeta i URL stranice koju posjećujete. Tvrtka Pako d.o.o. podatke prikupljene na ovaj način ne obrađuje zasebno i ne povezuje ih s drugim podacima.

Svrha ovih postupaka jest osigurati sigurnost mreže i informacija, tj. omogućiti otkrivanje i sprečavanje neovlaštenog pristupa, što može ugroziti dostupnost, cjelovitost i povjerljivost pohranjenih ili prenesenih osobnih podataka i sigurnost povezanih usluga koje su dostupne putem ovih mreža i sustava. Ovakva je obrada neophodna za siguran rad te internetske stranice.

Ako ste pristali postaviti neobavezne (oglašivačke) kolačiće, te i druge podatke kojima je svrha bolji prikaz naših (i tuđih) oglasa obrađuju naši partneri za oglašavanje, kao što je detaljnije navedeno u nastavku ovog dokumenta u odjeljku „Kolačići”.

(b) Ako se registrirate ili izvršite kupnju

Osim podataka koje od posjetitelja prikupljamo pri učitavanju obaveznih (i neobaveznih) kolačića, pri registraciji vašeg korisničkog računa možemo obraditi i vaše ime, prezime, broj telefona i adresu e-pošte, podatke o poduzeću za koje se registracija obavlja, kontaktne podatke tog poduzeća te područje djelovanja poduzeća.

Uz podatke potrebne za posjetu i registraciju, u slučaju kupnje prikupit ćemo i adresu za dostavu i kontaktni broj telefona. Plaćanje putem kartice vrši se preko vanjskog davatelja elektroničkih plaćanja Braintree pa stoga ne prikupljamo niti ne pohranjujemo nikakve podatke o kreditnim karticama.

Detaljnije informacije navedene su u odjeljku „Tko može obrađivati vaše osobne podatke (PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA)”.

Označene podatke obrađujemo na ugovornoj osnovi (članak 6.e uredbe GDPR) i obrađujemo ih u svrhu pružanja osnovne funkcionalnosti internetske trgovine Pako (tj. slanja potvrda e-poštom, izvršenja platnih transakcija, isporuke robe, obavješćivanje o ažuriranjima kako biste putem svojeg profila mogli pristupiti dokumentaciji o kupnji itd.) te za namjene komuniciranja s vama vezano uz kupnju (npr. kako bismo vam mogli odgovoriti na pitanja, kako bismo mogli riješiti eventualne reklamacijske pritužbe itd.). U opisanim slučajevima pružate nam osobne podatke kao dio ugovorne obveze ili pregovora za sklapanje ugovora, pri čemu nam za navedene namjene i načine obrade vaših podataka posljedično nije potreban vaš izričit pristanak.

Podaci se čuvaju u razdoblju potrebnom za izvršenje ugovora i još 5 godina nakon njegovog okončanja, osim u slučajevima kada dođe do spora oko ugovora; u takvom slučaju podatke čuvamo još 5 godina nakon pravomoćne odluke suda ili arbitražne odluke ili nagodbe ili, ako nije bilo sudskog spora, 5 godina od datuma mirnog rješenja spora.

Međutim, na temelju našeg legitimnog interesa iz članka 6.f uredbe GDPR, na adrese e-pošte registriranih korisnika povremeno možemo slati i komercijalne poruke o našim proizvodima i uslugama. Na isti način možemo povremeno kontaktirati korisnike koji su, na primjer, dodali odabrane proizvode u košaricu, ali nisu izvršili kupnju. Ako ne želite primati te poruke, to možete naznačiti pri registraciji korisničkog računa ili u bilo kojem drugom trenutku slijedeći vezu za odjavu koja se nalazi u svakoj takvoj poruci. Od primanja takvih komunikacija možete se u bilo kojem trenutku odjaviti putem svojeg korisničkog profila ili tako da nam pošaljete poruku na adresu support@pakosignparts.com.

U tom slučaju podatke ćemo obrađivati do ukidanja korisničkog računa ili dok ne primimo vašu odjavu za primanje takve vrste komunikacije.

(c) Marketinška komunikacija s osobama koje još nisu registrirane kao korisnici ili kupci tvrtke Pako d.o.o.

Marketinška komunikacija s osobama koje još nisu naši kupci odvijat će se putem elektroničke pošte (npr. slat ćemo im naše e-novosti) ako su takve osobe izričito pristale na takvu komunikaciju (npr. kad ste pristali na marketinšku komunikaciju na internetskom obrascu za nagradnu igru, na fizičkom obrascu u podružnici itd.).

Osim vašeg IP broja, obraditi možemo i vašu adresu e-pošte (e-mail) koju ste upisali u internetski ili fizički obrazac za davanje pristanka te datum i vrijeme prijave za primanje marketinške komunikacije. Podatke povremeno izvozimo i obrađujemo i u mrežnom alatu Mailchimp.

Tvrtka Pako d.o.o. te podatke obrađuje isključivo u svrhu informiranja o novostima u prodaji, promocijama i drugim aktivnostima na prodajnom području.

Osobne podatke (adresu e-pošte) obrađujemo uz vaš pristanak (članak 6.a uredbe GDPR).

Vaša adresa e-pošte ostat će spremljena onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje usluge ili dok ne odjavite pretplatu na uslugu obavijesti. Od primanja marketinške komunikacije i e-novosti možete se odjaviti u bilo kojem trenutku i to tako da u primljenoj poruci e-pošte kliknete označenu poveznicu za odjavu ili tako da nam u vezi toga pošaljete poruku na adresu support@pakosignparts.com.

(d) Ako se prijavljujete za slobodno radno mjestu u tvrtki Pako d.o.o. i tvrtki Pako Zagreb d.o.o.

Ako vezano uz objavljeni natječaj za slobodno radno mjesto na objavljenu elektroničku ili fizičku adresu pošaljete svoj životopis, ime, prezime, kontaktne podatke ili druge tražene podatke, te podatke obradit ćemo u svrhu pregleda prijava i eventualnog kontaktiranja odnosno održavanja razgovora. U tim će se slučajevima podaci obrađivati u skladu s člankom 6.e uredbe GDPR (tj. pregovora o sklapanju ugovora).

Ako vas ne pozovemo na razgovor, sve primljene podatke izbrisat ćemo u roku od 30 dana od dana njihova primitka, pri čemu u slučajevima koji ukazuju da bi mogli postojati sporovi u vezi s postupkom zapošljavanja podatke o odabranim i neodabranim kandidatima u krnjem obliku (npr. ime, prezime, završen stručni ispit ili korespondencija s kandidatom) čuvamo još 2 godine nakon provođenja postupka zapošljavanja (odnosno do isteka općeg roka za zastaru za radne prekršaje sukladno Prekršajnom zakonu).

(g) Situacije u kojima obrađujemo vaše podatke zbog zakonskih zahtjeva (npr. izdavanje računa)

U tvrtki Pako d.o.o. određeni se osobni podaci mogu obrađivati i u svrhu pridržavanja zakonskih i drugih propisa (članak 6.c uredbe GDPR), osobito onih koji se tiču poreza i računovodstva (npr. evidencija izdanih i primljenih računa itd.).

Do takvog slučaja može, na primjer, doći kad tvrtki Pako d.o.o. inspektor ili drugi nositelj javnih ovlasti naloži da mu ona u skladu sa zakonom dostavi osobne podatke određenog kupca (npr. u kontekstu provedbe inspekcijskog nadzora prema odredbama Zakona o inspekcijskom nadzoru itd.) odnosno kad tvrtka Pako d.o.o. obrađuje osobne podatke kupaca za potrebe izdavanja računa (npr. ime, kontaktni podaci, pri čemu takve osobne podatke obrađujemo na temelju Zakona o porezu na dodanu vrijednost itd.).

(h) Situacije u kojima obrađujemo vaše podatke na temelju naših legitimnih interesa (npr. sprečavanje prijevara)

Tvrtka Pako d.o.o. određene osobne podatke smije obrađivati i u svrhu osiguravanja vlastitih zakonitih (legitimnih) interesa (članak 6.f uredbe GDPR).

Uz već spomenutu marketinšku komunikaciju s registriranim korisnicima ili kupcima, primjeri obrade na temelju naših zakonitih interesa postoje i kad je obrada vaših podataka potrebna za to da svoje poslovanje zaštitimo od potencijalnih prijevara ili je pak potrebna zbog inspekcijskih postupaka ili građanskih ili drugih parnica. U svim tim slučajevima obrađivat ćemo samo one podatke koji su nužno potrebni za ostvarivanje ovih legitimnih ciljeva tvrtke te ćemo smanjiti opseg podataka koji se obrađuju.

Tvrtka također može obrađivati osobne podatke pojedinca u slučajevima kad je obrada potrebna radi zaštite životnih interesa pojedinca ili druge fizičke osobe (npr. pristup adresi pojedinca koji je u neposrednoj i ozbiljnoj opasnosti vezano uz kupljeni proizvod) (članak 6.d uredbe GDPR).


4 KOLAČIĆI

Kolačići su male tekstne datoteke koje većina današnjih web-mjesta sprema na uređaje pojedinaca, odnosno osoba, koji te uređaje upotrebljavaju za pristup određenom web-mjestu na internetu.

Na svojoj web-stranici također upotrebljavamo tehnologiju kolačića, na što vas pri posjeti web-mjestu upozorava skočni prozor o kolačićima (eng. „cookie pop-up”).

Skočni prozor vas isto tako upozorava da se učitavanje naših kolačića koji nisu obavezni (npr. spremanje postavki, prilagođavanje dimenzija zaslona uređaja itd.) za uobičajeni rad web-mjesta odvija:

  • pod uvjetom izričitog pristanka posjetitelja (klikom gumba „učitaj neobavezne kolačiće” pri prvom posjetu web-mjestu) te
  • pod potpunom kontrolom posjetitelja jer posjetitelj može ograničiti ili onemogućiti spremanje kolačića u pregledniku koji upotrebljava i ukloniti učitane kolačiće u bilo kojem trenutku u skladu s uputama koje su dostupne na poveznici https://hr.pakosignparts.com/kolacici.

Detaljan popis podataka koji se u te svrhe prikupljaju putem kolačića koji omogućuju povezane usluge te trajanje spremanja tih podataka i podatke o pružateljima određenih kolačića i usluga možete pronaći na poveznici https://hr.pakosignparts.com/kolacici.


5 ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci bit će pohranjeni u elektroničke baze osobnih podataka, koje su tehnički osigurane na odgovarajući način i kojima mogu pristupiti samo ovlašteni zaposlenici tvrtke Pako d.o.o.


6 TKO MOŽE OBRAĐIVATI VAŠE OSOBNE PODATKE (PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA)

6.1 Određeni zaposlenici tvrtke Pako d.o.o.

Vaše osobne podatke obrađuju pojedini zaposlenici tvrtke Pako d.o.o. Zaposlenici tvrtke Pako d.o.o. obrađuju samo one osobne podatke koji su im potrebni za njihov rad, ali ih mogu međusobno dijeliti ako to dopuštaju radni zadaci i interni pravilnik tvrtke. Svi zaposlenici obvezuju se na povjerljivost i poštivanje zaštite osobnih podataka.

6.2 Državne vlasti

U određenim slučajevima propisanim važećim zakonodavstvom tvrtka Pako d.o.o. mora dostaviti vaše osobne podatke ili ih prijaviti nadležnim državnim tijelima koja su, na primjer, odgovorna za financijsku, poreznu ili drugu kontrolu (npr. Inspekcija rada, Financijska uprava Republike Slovenije, sudovi, Ured povjerenika za informacije Republike Slovenije, Trgovački inspektorat Republike Slovenija itd.). U određenim slučajevima, tvrtka Pako d.o.o. također je dužna pružati podatke trećim stranama ako je takva obaveza pružanja ili otkrivanja društvu naložena zakonom ili pravnom opravdanošću treće strane.

6.3 Ugovorna obrada osobnih podataka

Osim zaposlenika tvrtke Pako d.o.o., primatelji osobnih podataka mogu biti i zaposlenici ugovornih izvršitelja obrade, koji osobne podatke mogu obrađivati kao povjerljive samo u ime tvrtke Pako d.o.o. i u okviru ugovora o vanjskoj obradi osobnih podataka koje je tvrtka Pako d.o.o. sklopila s bilo kojim takvim izvršiteljima obrade podataka. Ugovorni izvršitelji obrade podataka smiju osobne podatke obrađivati samo u okviru uputa tvrtke Pako d.o.o. kao voditelja obrade osobnih podataka, pri čemu se podaci ne smiju upotrijebiti za vlastite interese.

U ugovorne izvršitelje obrade podataka s kojima tvrtka Pako d.o.o. surađuje ubrajaju se, između ostalih:

  • družba Pako Zagreb, d.o.o., Karlovačka cesta 50a, 10000 Zagreb, Hrvatska (https://hr.pakosignparts.com/),
  • osobe koje surađuju s tvrtkom na temelju drugih poslovnih ili autorskih ugovora (pravno savjetovanje, oglašavanje itd.),
  • računovodstveni servis,
  • pružatelj usluga plaćanja PayPal i Braintree koje nudi PayPal (Europa) S.a.r.l. et Cie, S.C.A. s poslužiteljima u EU (https://www.paypal.com/si/webapps/mpp/home),
  • usluge dostave i otpreme,
  • održavatelji IT sustava.

Tvrtka Pako d.o.o. vaše osobne podatke neće prosljeđivati neovlaštenim trećim stranama.

Detaljan popis svih ugovornih izvršitelja obrade tvrtke Pako d.o.o. možete zatražiti putem adrese support@pakosignparts.com.

6.4 Suradnja s partnerima za oglašavanje

Određeni tehnički podaci i drugi podaci koje o posjetiteljima bilježimo u vezi njihove interakcije s našim web-mjestom i internetskom trgovinom Pako d.o.o. s pomoću tehnologije kolačića (pogledajte odjeljak Kolačići) dijele se s našim partnerima za oglašavanje:

  • Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD (usluge: Google Analytics / Remarketing for Google Display Advertising / Google Tag Manager /Google DoubleClick), čiji se poslužitelji osim u EU mogu nalaziti i u Sjedinjenim Američkim Državama (https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US)
  • Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (usluge: visitor action pixel (FB Pixel), čiji se poslužitelji osim u EU mogu nalaziti i u Sjedinjenim Američkim Državama (https://www.facebook.com/policies/cookies/)

Postavljanje reklamnih kolačića našim partnerima za oglašavanje omogućuje da posjetiteljima pruže relevantne oglase na svim uređajima ili preglednicima kojima se služe.

Detaljan popis podataka koji se u te svrhe prikupljaju putem kolačića koji omogućuju povezane usluge te trajanje spremanja tih podataka i mogućnost uklanjanja pojedinog kolačića možete pronaći na poveznici https://hr.pakosignparts.com/kolacici.

6.5 Pružatelj hostinga

Hosting našeg web-mjesta i internetske trgovine Pako d.o.o. te spremanje podataka koje nam pružate putem interneta (npr. u vezi s komunikacijom putem kontakt-obrasca na stranici, pri naručivanju), kao ugovorni izvršitelj obrade pruža izvođač:

  • Stroka d.o.o., Koroška cesta 61a, 2360 Radlje ob Dravi, Slovenija

6.6 Pružatelj usluge slanja biltena.

Pružatelj usluge slanja elektroničkih poruka (biltena) u sklopu koje se mogu spremiti elektroničke adrese pojedinaca koji su izričito pristali na takvu obradu podataka (pogledajte poglavlje SVRHE U KOJE SE OSOBNI PODACI OBRAĐUJU I PRAVNA OSNOVA ZA NJIHOVU OBRADU) je:

  • The Rocket Science Group LLC., 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 SAD, (usluga: Mailchimp) čiji se poslužitelji nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama (https://mailchimp.com/legal/privacy/).

7 PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA U TREĆU DRŽAVU ILI MEĐUNARODNU ORGANIZACIJU

Tvrtka Pako d.o.o. osobne podatke u pravilu ne prenosi u treće države (tj. izvan Europske unije, Islanda, Norveške i Lihtenštajna) ni u međunarodne organizacije. Iznimku u odnosu na gore navedeno predstavljaju povremeni prijenosi određenih tehničkih i osobnih podataka na poslužitelje gore navedenih izvršitelja obrade čija se sjedišta ili poslužitelji nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama (npr. automatski prijenos određenih podataka koje prikupljaju kolačići tvrtke Google Inc. ili Facebook Inc, unos elektroničkih adresa u tuđe alate za slanje biltena itd.), pri čemu su dani ugovorni izvršitelji obrade bivši članovi programa Privacy Shield (https://www.privacyshield.gov/) i nakon 12. 7. 2020. pridržavaju se i prihvaćaju sve sigurnosne mjere povezane s prijenosom podataka koje se u trenutku pripreme ovog dokumenta smatraju prikladnima.

Detaljnije informacije o kategorijama korisnika, ugovornim izvršiteljima obrade i izlazu podataka možete dobiti tako da odgovarajući zahtjev pošaljete:


8 JE LI ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA POTREBNA I KOJE SU MOGUĆE POSLJEDICE AKO SE TAKVI PODACI NE ZAŠTITE

Suradnja s nama i upotreba usluga tvrtke Pako d.o.o. načelno nisu uvjetovane pristankom na obradu osobnih podataka, pod uvjetom da to nije logično povezano sa samom uslugom te da nije potrebno za njezinu provedbu (npr. za registraciju korisničkog računa i kupnju proizvoda).

Tvrtka Pako d.o.o. pojedincu jamči pravo na jednostavan opoziv svojeg izričitog pristanka, tj. tako što će nam u vezi toga obratiti putem adrese support@pakosignparts.com.

Opoziv pristanka ne utječe na zakonitost obrade na temelju pristanka prije njegovog povlačenja.

Ako ne date pristanak za obradu osobnih podataka, date ga djelomično ili ga (djelomično) opozovete, mi ćemo, ako je to moguće, s vama surađivati samo u onoj mjeri za koju imamo vaš pristanak odnosno na načine koji su dopušteni mjerodavnim zakonodavstvom.

Pristanak je dobrovoljan i ako odlučite da ga ne želite dati ili ga kasnije opozovete, to ni na koji način neće omesti vaša druga prava koja proizlaze iz poslovnog odnosa s tvrtkom Pako d.o.o. niti će za vas predstavljati dodatne troškove ili otežavajuće okolnosti.


9 POSTOJANJE AUTOMATIZIRANOG PRIMANJA ODLUKA, UKLJUČUJUĆI PROFILIRANJE POSJETITELJA INTERNETSKIH STRANICA

Ne provodi se automatizirano primanje odluka ili profiliranje.


10 POSTOJANJE PRAVA DA SE OD VODITELJA OBRADE ZATRAŽI PRISTUP OSOBNIM PODACIMA I ISPRAVAK ILI BRISANJE OSOBNIH PODATAKA ILI OGRANIČAVANJE OBRADE KOJI SE ODNOSE NA ISPITANIKA ILI PRAVA NA ULAGANJE PRIGOVORA NA OBRADU TAKVIH TE PRAVA NA PRENOSIVOST PODATAKA

U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima i ispravak ili brisanje osobnih podataka, ograničavanje obrade osobnih podataka, pravo prigovora na obradu i pravo na prenosivost podataka (da ih na vaš zahtjev prenesu drugom voditelju obrade).

Zahtjev pošaljite na adresu e-pošte: support@pakosignparts.com i obradit ćemo ga u skladu s odredbama Uredbe GDPR.


11 PRAVO NA PODNOŠENJE ŽALBE NADZORNOM TIJELU

Prijava se može predati u fizičkom ili elektroničkom obliku: Informacijski pooblaščenec, Dunajska 22, 1000 Ljubljana, adresa e-pošte: gp.ip@ip-rs.com, telefon: +386 12309730, web-stranica: www.ip-rs.com

 

Datum zadnje promjene:  30.8.2021.